Maanantaina alkoi odotettu Askarruttaja-koulutus. Ajelin kolmisen tuntia kotoa tänne Kankaanpäähän ja kaunis kirkko oli vastaanottamassa, niinkuin Piippolassakin.

Asuntoni on yhden hengen huone rivitalossa, joka on aika laitosmainen yhteistiloineen. Asuntolassa ei ole nettiä lainkaan ja siksi kuulumisten kirjoittaminen on viivästynyt. Kävin tänään ostamassa langattoman nettiyhteyden, kun vieroitusoireet alkoivat käydä liian suuriksi.

 Aska-08 ryhmässämme on 18 naista n. 24v-58v välillä, hervottoman hauskoja rouvia ja neitejä ympäri Suomea. Juttua riittää ja hiljaisia hetkiä ei pahemmin löydy. Käsityön tekijöitä monelta alalta, valmiita artesaanejakin neljä. Meikäläisen käsityön harrastaminen on minimaalista näitten naisten monipuolisuutta kuunnellessa. On suuri rikkaus oppia myös toisilta kurssikavereilta, koulun antaman opetuksen lisäksi.

Aloitimme ekan viikon kankaankuvioinnilla. Parityöskentelynä teimme kokeiluja eri kuviointimenetelmillä, mie ja parini kokeilimme raaputustekniikkaa. Ensi viikolla päästään omien kokeilujen pariin. Jokaisesta kurssiosuudesta pitää tehdä muistiinpano- ja ohjekansio, sekä vähintään yksi valmis työ. Vapaa-ajan ongelmia ei tule olemaan ;-)))).

Mailien lisäksi otan ilolla vastaan myös paperi postia. Laita nimeni, Kankaanpään opisto, PL 45, 38700 Kankaanpää, niin kusti tuo lokerooni kivaa täytettä.